Suunnitelmallisuudella ja ennakoinnilla voidaan vaikuttaa merkittävästi taloyhtiössä asumisen viihtyisyyteen, turvallisuuteen ja terveellisyyteen, ympäristövaikutuksiin sekä kustannuksiin ja omaisuuden arvon kehittymiseen.
Taloyhtiön johtamisen on oltava pitkäjänteistä ja siinä on otettava huomioon kiinteistön koko elinkaari. Taloyhtiön hallinnon ja osakkaiden vastuulla on toimia siten, että kiinteistön arvo säilyy tai jopa nousee ja että asunnoissa on viihtyisä ja mukava asua ja ennen kaikkea, että asunto-osakeyhtiö pystyy jatkuvasti tuottamaan osakkaiden ja asukkaiden tarvitsemia asumispalveluita kustannustehokkaasti ja suunnitelmallisesti.
Jotta taloyhtiön hallitus voi onnistua tehtävässään, se tarvitsee hyvät tiedot kiinteistön teknisestä nykytilanteesta, ympäristön suomista mahdollisuuksista ja sen asettamista rajoitteista. Lisäksi hallinnon on tiedettävä, mitkä ovat osakkaiden ja asukkaiden näkemykset siitä, miten asumisviihtyisyyttä tulee ylläpitää ja kehittää.
Vahasen asiantuntijat toimivat puolueettomasti taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän apuna.
Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!
info@vahanen.com
Huomioithan, että emme tarjoa palveluita yksityishenkilöille.
1
Kunnossapitosuunnitelma sisältää ne korjaustoimenpiteet, joita taloyhtiössä joudutaan toteuttamaan tietyn aikajakson aikana. Tällä tavalla voidaan suunnitella jo etukäteen hankkeiden rahoitusta ja jakaa kunnossapidosta syntyvä taloudellinen rasite tasaisesti useammalle vuodelle. Kunnossapitosuunnitelman avulla myös asuinkiinteistö pysyy jatkuvasti hyvässä kunnossa, eikä yllättäviä rakenteiden tai laitteiden rikkoutumisia pääse tapahtumaan kovin helposti.
2
3
Kuntokartoitukset ja -tutkimukset ovat osa ennakoivaa kiinteistönpitoa, joilla voi säästää merkittävästi korjauskuluissa, kun toimenpiteet tehdään oikeaan aikaan. Perehdymme kohteisiin yksilöllisesti ja autamme asiakasta valitsemaan kiinteistön tarpeeseen sopivat tavat selvittää rakenteiden, putkistojen, julksivujen, parvekkeiden, vesikattojen ja taloteknisten järjestelmien kunto sekä mahdolliset riskit.
4
5
Huoltokirja tekee kiinteistön ylläpidosta helpompaa. Siitä näkee mitä huoltotoimenpiteitä kiinteistölle on tehty ja mitä tullaan tekemään. Huoltokirjan myötä kiinteistönhuolto muuttuu säännölliseksi ja suunnitelmalliseksi, joka taas auttaa pitämään kiinteistön hyvässä kunnossa. Täydellinen huoltokirja vaikuttaa myös positiivisesti kiinteistön arvoon – aivan kuten moitteeton huoltokirja autojen kohdalla.
6
7
Uusissa rakennuskohteissa on tarpeen suorittaa kiinteistötyypistä riippuen takuutarkastus tai vuositakuutarkastuksen ennakkotarkastus. Alle 10 vuoden ikäisille kiinteistöille voidaan lisäksi suorittaa ns. 10-vuotisvastuutarkastus. Tarkastukset ovat kiinteistön omistajan tärkein työkalu mahdollisten perustajarakennuttajan tai urakoitsijan vastuulle kuuluvien virheiden ja puutteiden havaitsemiseen määräajassa.
8
Taloyhtiön hallituksella on vastuu selvittää oman taloyhtiön lisärakennuspotentiaali. Pahimmillaan suuret peruskorjaukset voivat olla niin kalliita, ettei osalla asukkaista ole enää varaa asua omassa kodissaan. Lisärakentamisesta saatavilla tuloilla voidaan parhaimmillaan kattaa suurin osa remonttikuluista.