Vahasen parempaa suunnitelmallista kiinteistönpitoa

Suunnitelmallisuudella ja ennakoinnilla voidaan vaikuttaa merkittävästi taloyhtiössä asumisen viihtyisyyteen, turvallisuuteen ja terveellisyyteen, ympäristövaikutuksiin sekä kustannuksiin ja omaisuuden arvon kehittymiseen.

Taloyhtiön johtamisen on oltava pitkäjänteistä ja siinä on otettava huomioon kiinteistön koko elinkaari. Taloyhtiön hallinnon ja osakkaiden vastuulla on toimia siten, että kiinteistön arvo säilyy tai jopa nousee ja että asunnoissa on viihtyisä ja mukava asua ja ennen kaikkea, että asunto-osakeyhtiö pystyy jatkuvasti tuottamaan osakkaiden ja asukkaiden tarvitsemia asumispalveluita kustannustehokkaasti ja suunnitelmallisesti.

Jotta taloyhtiön hallitus voi onnistua tehtävässään, se tarvitsee hyvät tiedot kiinteistön teknisestä nykytilanteesta, ympäristön suomista mahdollisuuksista ja sen asettamista rajoitteista. Lisäksi hallinnon on tiedettävä, mitkä ovat osakkaiden ja asukkaiden näkemykset siitä, miten asumisviihtyisyyttä tulee ylläpitää ja kehittää. 

Vahasen asiantuntijat toimivat puolueettomasti taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän apuna.

Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

 info@vahanen.com

Jätä tarjouspyyntö

Huomioithan, että emme tarjoa palveluita yksityishenkilöille.

1

Kunnossapitosuunnitelma (PTS)


Kunnossapitosuunnitelma sisältää ne korjaustoimenpiteet, joita taloyhtiössä joudutaan toteuttamaan tietyn aikajakson aikana. Tällä tavalla voidaan suunnitella jo etukäteen hankkeiden rahoitusta ja jakaa kunnossapidosta syntyvä taloudellinen rasite tasaisesti useammalle vuodelle. Kunnossapitosuunnitelman avulla myös asuinkiinteistö pysyy jatkuvasti hyvässä kunnossa, eikä yllättäviä rakenteiden tai laitteiden rikkoutumisia pääse tapahtumaan kovin helposti.

Lue lisää

 

 

2

Kunnossapitotarveselvitys


Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että taloyhtiön hallitus esittää vuosittain varsinaisessa yhtiökokouksessa – nimenomaan tilinpäätöskokouksessa – kirjallisen selvityksen seuraavien viiden vuoden kunnossapitotarpeesta.

Lue lisää

3

Kuntoarviot ja -tutkimukset


Kuntokartoitukset ja -tutkimukset ovat osa ennakoivaa kiinteistönpitoa, joilla voi säästää merkittävästi korjauskuluissa, kun toimenpiteet tehdään oikeaan aikaan. Perehdymme kohteisiin yksilöllisesti ja autamme asiakasta valitsemaan kiinteistön tarpeeseen sopivat tavat selvittää rakenteiden, putkistojen, julksivujen, parvekkeiden, vesikattojen ja taloteknisten järjestelmien kunto sekä mahdolliset riskit.

Lue lisää

4

Elinkaaritarkastelut


Elinkaaritarkastelun tavoitteena on tuottaa  vertailukelpoista tietoa rakennuksen elinkaaren kustannuksista ja kasvihuonekaasupäästöistä eri korjaus- tai purku- ja uudisrakentamisvaihtoehdoissa esimerkiksi 30 vuoden ajanjaksolla. 

Lue lisää

5

Huoltokirja


Huoltokirja tekee kiinteistön ylläpidosta helpompaa. Siitä näkee mitä huoltotoimenpiteitä kiinteistölle on tehty ja mitä tullaan tekemään. Huoltokirjan myötä kiinteistönhuolto muuttuu säännölliseksi ja suunnitelmalliseksi, joka taas auttaa pitämään kiinteistön hyvässä kunnossa. Täydellinen huoltokirja vaikuttaa myös positiivisesti kiinteistön arvoon – aivan kuten moitteeton huoltokirja autojen kohdalla.

Lue lisää

6

Energia


Energiakustannukset vaikuttavat merkittävästi asumismenoihin. Taloyhtiön ja sen asukkaiden energiankulutuksella on siis iso rooli sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä että taloyhtiön taloudessa.

Lue lisää

7

Takuu- ja 10-vuotisvastuuselvitykset


Uusissa rakennuskohteissa on tarpeen suorittaa kiinteistötyypistä riippuen takuutarkastus tai vuositakuutarkastuksen ennakkotarkastus. Alle 10 vuoden ikäisille kiinteistöille voidaan lisäksi suorittaa ns. 10-vuotisvastuutarkastus. Tarkastukset ovat kiinteistön omistajan tärkein työkalu mahdollisten perustajarakennuttajan tai urakoitsijan vastuulle kuuluvien virheiden ja puutteiden havaitsemiseen määräajassa.

Lue lisää

8

Lisärakentaminen


Taloyhtiön hallituksella on vastuu selvittää oman taloyhtiön lisärakennuspotentiaali. Pahimmillaan suuret peruskorjaukset voivat olla niin kalliita, ettei osalla asukkaista ole enää varaa asua omassa kodissaan. Lisärakentamisesta saatavilla tuloilla voidaan parhaimmillaan kattaa suurin osa remonttikuluista.

Lue lisää

Jaa sivu

Jaa sivu